Bespaar tot wel 30%  

Bedrijf opheffen: ontruiming

Als jij door een faillissement je bedrijf gaat opheffen zit je altijd met de bedrijfsruimte. Deze moet namens de verhuurder weer in de oorspronkelijke staat worden terug gebracht. Dat zorgt voor een hoop werk en een hoop emoties bij jouw kant. Het is een goed idee om voor de ontruiming een ontruimingsbedrijf in te schakelen. We hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet. Daarnaast informeerden we naar de kosten van een dergelijke ontruiming.

 

De kosten van een bedrijfsontruiming

We ontvingen meerdere offertes van ontruimingsbedrijven voor een ontruiming bij het opheffen van een bedrijf. We hebben de tarieven in onderstaande tabel ondergebracht.

Welk deel van de offerte Wat krijg je geleverd Wat is de basis van de prijs Wat is het tarief
Een ontruimer Ontruimer, tarief afhankelijk van diens functie Per uur Vanaf 35 euro
Een vrachtwagen Bakwagen voor het afvoeren van kantoormeubilair Per dag Vanaf 448 euro
Een container Container voor grofvuil Per dag Vanaf 250 euro

Een ontruimer op maat

Een ontruimingsbedrijf heeft meerdere categorieën ontruimers in dienst. Allereerst is er de ontruimer die meewerkend voorman is. Deze heeft de regie in handen tijdens de ontruiming. Hij stuurt het team aan en werkt zelf mee. Daarnaast is er de meewerkend chauffeur. Deze belaadt de vrachtwagen en de container en daarnaast rijdt hij naar de berging of de stortplaats voor het grofvuil. Verder is er de demontage ontruimer. Deze zal meubilair ontmantelen en naar de vrachtwagen brengen. De sloop ontruimer staat het laagste in rang. Deze zorgt ervoor dat het kantoorpand in de oorspronkelijke staat wordt terug gebracht.

 

Het verschil met een standaard ontruiming

bij een bedrijfspand wat wordt leeggeruimd moeten er meer specifieke werkzaamheden plaatsvinden dan bij de ontruiming van een huis. Zo zal er allereerst moeten worden gekeken welke zaken zijn aangebracht na het in gebruik nemen van het pand. Vaak is er een verlaagd systeemplafond geplaatst en zijn er tussenwanden geplaatst. Daarnaast is er doorgaans projecttapijt gelegd wat moet worden verwijderd. Bij het leegruimen moet het hele pand terug naar de originele kale staat. Het spreekt voor zich dat er meer sloopwerk moet plaatsvinden na het ontruimen. Daarnaast moet het hele pand worden schoongemaakt.

 

De verkoop van inventaris en voorraden

Wanneer er sprake was van reeds betaalde voorraden en inventaris zullen deze zaken moeten worden verkocht. Dit zal bij een faillissement vaak gebeuren in overleg met de curator die bij het faillissement betrokken is. Deze zal de taak vaak uit handen geven aan een opkoper. Opkopers werken vaak samen met ontruimingsbedrijven. De opbrengst van de verkoop van inventaris en voorraden wordt in mindering gebracht op de gemaakte kosten van de ontruiming. Dat heeft tot gevolg dat de betaling van de factuur van de ontruiming doorgaans door de curator wordt uitgevoerd.

 

Voordat het ontruimingsbedrijf komt

Voordat het ontruimingsbedrijf komt moeten er eerst een aantal werkzaamheden plaatsvinden. Allereerst verwijderen de medewerkers hun persoonlijke eigendommen uit het kantoor voordat het ontruimingsbedrijf komt om de inboedel te taxeren. Daarna wordt er een lijst gemaakt van kantoormeubilair en verdere inventaris. Ook wordt de voorraad geteld in verband met de verkoop. Dit alles gebeurt in nauw overleg met de curator.

 

Een offerte die ter plekke wordt gemaakt

Een medewerker loopt met jou door het pand heen en deze zal een aantal zaken noteren. Het gaat dan bijvoorbeeld over de afmeting van de ruimte die ontruimd moet worden maar ook om de werkzaamheden die moeten gebeuren om het pand in de oude staat terug te krijgen. Aan de hand van deze zaken wordt bepaald hoeveel ontruimers er nodig zijn om de klus te klaren. Een opkoper komt vaak mee met de medewerker van het ontruimingsbedrijf die een inschatting maakt van de waarde van de inventaris en de voorraden. Van dit alles wordt een offerte gemaakt die wordt ingediend bij de curator. De offerte is bindend. Na het accorderen van de offerte worden er afspraken gemaakt voor de datum van de ontruiming.

 

Voordelen van een ontruiming door een ontruimingsbedrijf

het is in meerdere opzichten lonend om een ontruimingsbedrijf in te schakelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat de ontruiming van het pand aanzienlijk korter duurt dan wanneer je het zelf moet gaan doen. Daardoor kan het pand sneller worden overgedragen aan de verhuurder of worden verkocht. In beide gevallen levert het je een financieel voordeel op. Verder is het ontruimen van een bedrijfspand iets waar behoorlijk wat emoties bij komen kijken. Het laten ontruimen van het pand is minder emotioneel belastend dan wanneer je het zelf doet.

 

Nadelen van een ontruiming van een bedrijfspand

Het wil nogal eens gebeuren dat persoonlijke eigendommen verdwijnen bij de ontruiming van het bedrijfspand. Dit is vooral mogelijk doordat je doorgaans niet zelf bij de ontruiming aanwezig bent. Het is dan ook goed om je vooraf te verzekeren dat je alle persoonlijke eigendommen van jou en je medewerkers uit het pand haalt voor het ontruimingsbedrijf aan de slag gaat.

 

Betaal niet de hoofdprijs

bij een faillissement is het zaak dat je zoveel mogelijk geld overhoudt om je schulden af te lossen. Het is dan ook heel belangrijk dat je een ontruimingsbedrijf inschakelt wat redelijke tarieven hanteert. Vraag eerst offertes op met onderstaande button voor je een ontruimingsbedrijf uitkiest. Daarna is het belangrijk dat er altijd eerst een

bindende offerte wordt gemaakt voor je het ontruimingsbedrijf inhuurt.