Bespaar tot wel 30%  

Nadelen ontruiming

Een ontruiming is een werkzaamheid waarbij een hoop mis kan gaan wanneer je niet goed communiceert met het ontruimingsbedrijf. We hebben een aantal van deze nadelen voor je op een rij gezet. Daarnaast keken we naar de kosten van een ontruiming door een ontruimingsbedrijf.

 

De kosten van een ontruiming

Dit is doorgaans het grootste nadeel van het leeghalen van een huis. De kosten kunnen behoorlijk oplopen. We vroegen een aantal prijzen van ontruimingen op bij ontruimingsbedrijven. Men stuurde ons de onderstaande prijsopgaven toe.

Welk onderdeel van de ontruiming Wat krijg je geleverd voor deze prijs Wat is de berekeningseenheid Wat is de prijs
Een ontruimer Een ontruimer meewerkend voorman, meewerkend chauffeur, sloper of demontagehulp Per uur Tussen 35 en 51 euro
Een bakwagen Een vrachtwagen met klep, met meewerkend chauffeur Per halve dag Tussen 249 en 350 euro
Een grofvuil container Een grofvuil container inclusief het plaatsen en afvoeren Per dag Tussen 250 en 400 euro

De nadelen van een ontruiming

Een ontruiming kan behoorlijk wat nadelen hebben. Door voorzorgsmaatregelen te treffen kan je deze beperken. We hebben de nadelen voor je benoemd. Straks lichten we ze toe. Een nadeel kan bijvoorbeeld zijn dat het een emotionele belasting kan zijn. Daarnaast kan het zijn dat er meubels worden vernield die je nog had willen meenemen. Belangrijke zaken als erfstukken kunnen eveneens verdwijnen bij een ontruiming. Verder kunnen de kosten behoorlijk oplopen door onvoorziene zaken. Het resultaat kan niet naar wens zijn en het kan zijn dat je alsnog de woning moet gaan schoonmaken.

 

Meubels worden vernietigd

De meest gehoorde klacht na een ontruiming is dat alle meubels zijn vernietigd, ook de meubels die je nog naar het nieuwe huis had willen meenemen. Dit is iets wat je kan voorkomen door vooraf goede afspraken te maken met de medewerker van het ontruimingsbedrijf bij de voorinspectie. Geef duidelijk aan welke meubelstukken er behouden moeten blijven. Geef daarnaast ook aan welke meubelstukken belangrijke emotionele waarde voor je hebben doordat het bijvoorbeeld erfstukken zijn. Mag een bepaald meubelstuk niet uit elkaar, geef dat dan ook vooraf aan. Een voorinspectie is dan ook onmisbaar wanneer je een woningontruiming laat uitvoeren. Wil je niet dat je al jouw meubels na de ontruiming naar de gemeentewerf kan brengen, zorg er dan voor dat je broodzakjes in huis hebt. Deze heb je nodig om de uitgedraaide schroeven in te bewaren. Plak ze naderhand met tape vast aan het meubelstuk waar ze bij horen. Dat zorgt ervoor dat je ze in het nieuwe huis gemakkelijker kunt monteren.

 

Een behoorlijke emotionele belasting

Bij een ontruiming wegens scheiding of een overlijden komt een behoorlijke partij emotionele belasting kijken. Het is dan ook goed om vooraf te bedenken of je al dan niet bij de ontruiming zelf aanwezig wilt zijn. Uiteraard is jouw aanwezigheid gewenst maar je kan ervoor kiezen om aan het begin en bij het einde aanwezig te zijn. Ook is het raadzaam om iemand uit je eigen netwerk aanwezig te laten zijn tijdens de ontruiming. Deze persoon kan jou op de hoogte stellen van wat er gebeurt en op die manier blijf je op de hoogte en kan je aanwijzingen geven zonder dat je zelf emotioneel extra belast wordt.

 

Erfstukken die beschadigd raken of verdwijnen

Iedere woning heeft bepaalde erfstukken waarvan je niet wil dat er wat mee gebeurt. De meest pijnlijke klacht bij een ontruiming is dat deze verdwijnen of kapot gaan. Men gaat niet zorgvuldig te werk bij een ontruiming en dat kan voor een behoorlijke schadepost zorgen. Dit voorkom je door erfstukken voor de ontruiming in veiligheid te brengen. Gaat het bij een ontruiming van een zorgwoning, zorg er dan voor dat de erfstukken zijn weggehaald voor de dag dat het ontruimingsbedrijf op de stoep staat. Neem dit ook duidelijk mee bij de voorbespreking. Leg vast wat de erfstukken zijn die men eventueel aan kan treffen en overleg duidelijk wat men daarmee moet doen.

 

Kosten die oplopen door onvoorziene zaken

De kosten van een ontruiming kunnen behoorlijk hoog worden doordat de ontruiming niet verloopt zoals gepland. Bij een eerste bezoek zal de medewerker van het ontruimingsbedrijf dan ook een offerte opstellen waarbij hij een inplanning maakt van het aantal uren werk wat er in de ontruiming gaat zitten. Ook zal de medewerker kijken naar de duur van de werkzaamheden en de verwerking van de gedemonteerde meubels. Zaken zoals een boedelbak of een bakwagen worden ook ingecalculeerd net als het aantal medewerkers. Zorg ervoor dat je tekent voor een bindende offerte met de medewerker.

 

Een woning die je alsnog moet gaan schoonmaken

Maak duidelijke bindende afspraken over het eindresultaat van de ontruiming. Maak afspraken over het bezemschoon of schoongemaakt achterlaten van de woning. Dit kan eventueel ook door een extra ingehuurde schoonmaakkracht gebeuren. Loop na de werkzaamheden de woning nog een keer samen door en kijk daarbij of het resultaat voldoet aan jouw verwachting. Het voorkomt een hoop extra werk van jouw kant.

 

Vergelijk eerst de prijzen

Voor je een ontruimingsbedrijf inschakelt is het belangrijk dat je eerst de prijzen met elkaar vergelijkt. Dit doe je aan de hand van onderstaande button. Je ontvangt gelijk vrijblijvend een aantal prijsopgaven die je naast elkaar kan leggen. Dit zal zorgen

voor een voordeel wat kan oplopen tot wel 20 procent.