Bespaar tot wel 30%  

Huis leeghalen

Je huis leeghalen kan je om meerdere redenen laten doen. Zo kan een huis worden leeggehaald vanwege een relatiebreuk of bijvoorbeeld een overlijden. Ook een huwelijk kan een reden zijn om een van de twee woningen leeg te halen. We keken voor je naar de kosten van het leeghalen van een huis. Daarnaast keken we naar de voor- en nadelen en manieren om hierop te besparen en zaken die de prijs bepalen.

 

De kosten van een huis leeghalen

Je kan je huis laten leeghalen door een ontruimingsbedrijf. We vroegen meerdere prijzen op. Men kwam met de volgende tarieven.

Welk onderdeel van de dienstverlening Wat krijg je voor dat tarief Hoe is het tarief berekend Wat is het tarief
Een ontruimer Prijs afhankelijk van de categorie ontruimer Per uur Vanaf 35 euro
Een vrachtwagen Een bakwagen inclusief meewerkend chauffeur Per halve dag Vanaf 350 euro
Een container Een container inclusief het aanvoeren en afvoeren Per dag Vanaf 250 euro
Een bergruimte Een berging voor je inboedel Per maand Vanaf 195 euro

De werkwijze van een ontruimingsbedrijf

Wanneer je een ontruimingsbedrijf inschakelt voor het leeghalen van je huis wordt er volgens een vaste procedure gewerkt. Allereerst komt er een vertegenwoordiger van het bedrijf bij je langs die kijkt naar een aantal zaken. Hij kijkt naar het aantal kubieke meters woonruimte wat geruimd moet worden en het aantal kubieke meters inboedel. Daarnaast kijkt hij naar zaken als de mogelijkheid tot het plaatsen van een vrachtwagen en een container. Daarnaast wordt er een inschatting gemaakt van de benodigde hoeveelheid mankracht voor de ontruiming. Aan de hand van deze factoren wordt een bindende offerte opgesteld. Na accordering van deze offerte kan je een datum van de ontruiming afspreken.

 

Leeghalen met verkoop van jouw inboedel

Bij het leeghalen van jouw woning kan je ervoor kiezen om jouw inboedel te verkopen. Dat doe je door voor een ontruimingsbedrijf samen te werken wat ook een opkoper inschakelt. De opkoper zal een inschatting maken van de waarde van jouw inboedel en die waarde wordt naderhand afgetrokken van het totale factuurbedrag. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat je nog altijd zelf een deel van de kosten moet betalen. Verder belandt een deel van de opbrengst van jouw inboedel in de zak van het ontruimingsbedrijf. Men berekent immers bemiddelingskosten.

 

Leeghalen door de kringloop

Je kan er ook voor kiezen om een woning te laten leeghalen door de kringloop. Bij deze vorm van ontruiming zijn er voor jou doorgaans geen extra kosten aan verbonden. dit kan alleen wanneer jouw inboedel nog zeer goed verkoopbaar is en nog een goede verkoopwaarde heeft voor de kringloopwinkel. Je zal zelf moeten zorgdragen voor een container voor het grofvuil en in een aantal gevallen moet je zelf het grofvuil naar je container toe brengen. Deze manier is dus goedkoper maar voor jou alsnog arbeidsintensiever.

 

Zaken die de prijs bepalen

De prijs van het leeghalen van jouw huis wordt bepaald door een aantal factoren. Zo moet je er allereerst aan denken dat de hoeveelheid spullen in je huis de prijs bepaalt. Voor het afvoeren van veel zaken heeft men veel meer tijd nodig dan voor het afvoeren van een geringe hoeveelheid inboedel. Daarnaast speelt de grootte van je huis een belangrijke rol. Bij een groot huis is er meer ruimte die leeggehaald moet worden maar daarnaast is men ook langer bezig om alle spullen in de container te krijgen. Houd er rekening mee dat je voor het leeghalen van een hoekwoning al snel 1500 euro of meer kwijt bent.

 

Voordelen van jouw huis leeghalen

Jouw huis laten leeghalen heeft meerdere voordelen. Zo komt er bij een relatiebreuk of een verhuizing altijd een flink stuk emoties om de hoek kijken en dat vreet energie. Door het leeghalen aan een ontruimingsbedrijf over te laten kan jij die energie beter gebruiken. Daarnaast heb je in een halve dag een leeg en schoon huis waardoor je aanmerkelijk minder huur kwijt zult zijn.

 

Nadelen van jouw huis leeghalen

uiteraard zitten er ook nadelen aan het laten leeghalen van je huis. Het grootste nadeel is wel de kostenpost die erbij hoort. Het is dan ook heel belangrijk dat je er goed op let dat je een ontruimingsbedrijf inschakelt wat acceptabele tarieven hanteert. Daarnaast schakel je een bedrijf in wat (een deel van) jouw inboedel opkoopt tegen korting op je factuur.

 

Betaal niet de hoofdprijs voor een leeg huis

Voor een leeg huis betaalt niemand graag de hoofdprijs. Let er dan ook goed op dat je eerst de tarieven vergelijkt. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt

meerdere tarieven om te vergelijken. Het levert je een voordeel op wat nog voor het eerste bezoek al kan oplopen tot 20 procent.