Bespaar tot wel 30%  

Boedelruiming kosten

Een boedelontruiming kan behoorlijk kostbaar zijn. Het is belangrijk bij een ontruiming dat je eerst de kosten goed overziet voor je een bedrijf inschakelt. We deden dan ook navraag naar de diverse onderdelen van de rekening van een ontruimingsbedrijf. Daarnaast keken we naar zaken die de prijs beïnvloeden. Uiteraard wil je ook weten hoe je kan besparen op de kosten van een ontruiming. Ook deze zaken hebben we op een rij gezet.

 

Wat kost een boedelruiming

We ontvingen van ontruimingsbedrijven meerdere kostenplaatjes die we hebben ondergebracht in onderstaande tabel.

Welk facet van de ontruiming Wat krijg je voor deze prijs Hoe komt de prijs tot stand Wat is de prijs van dit onderdeel
Een ontruimer Een ontruimer, tarief is afhankelijk van de functie Per uur Tussen 35 en 49 euro
Een vrachtwagen Een bakwagen die de inboedel afvoert naar een opslag of een opkoper Per halve dag Tussen 225 en 398 euro
Een container Een container voor het grofvuil Per dag Tussen 250 en 390 euro
Een aanhanger Een aanhanger voor het grofvuil Per dag Tussen 198 en 250 euro

Een ontruimer naar keuze

Bij een boedelruiming komt er altijd een team van ontruimers om een woning leeg te halen. Deze ontruimers hebben ieder een eigen functie. Zo is er doorgaans een meewerkend voorman. Dit is de leidinggevende die de andere medewerkers hun taken toebedeelt en ondertussen zelf ook meewerkt met de diverse onderdelen van het ontruimen van het huis. De voorman is de belangrijkste persoon van het team. Zijn tarief is dan ook het hoogste. De voorman heeft de regie bij de ontruiming. De meewerkend chauffeur heeft eveneens zijn eigen takenpakket. Hij rijdt de vrachtwagen en eventueel rijdt hij de aanhanger naar de grofvuil stort toe. Daarnaast werkt de chauffeur mee als ontruimer. De laatste ploeg bestaat uit de demontage -ontruimer en de sloop-ontruimer. Deze medewerkers zorgen ervoor dat de meubelstukken al dan niet zorgvuldig worden gedemonteerd bij de ontruiming van het huis.

 

Een vrachtwagen

Een demontagebedrijf heeft doorgaans een vrachtwagen waarin met de gedemonteerde meubelstukken afvoert naar een opslag of een opkoper toe. In een aantal gevallen wordt er tweemaal gereden. De bakwagen kan in meerdere maten worden geleverd, afhankelijk van de grootte van de boedel en de afmeting van de woning. Het tarief is per halve dag.

 

Een container

Een container wordt vrijwel altijd voor een hele dag geleverd. Dat heeft een voordeel voor jou als eigenaar van de woning. Je kan zelf al beginnen met het leeghalen van het huis voor de ontruimers er zijn. Dat heeft als voordeel dat de ontruimers wat minder werk zullen hebben bij het leeghalen van de woning. Wanneer er een flexibel aantal uren was afgesproken ben je in dat geval voordeliger uit. De container moet worden geplaatst, verwijderd en worden geleegd. Deze kosten zitten bij de prijs inbegrepen.

 

Een aanhanger

Wanneer de hoeveelheid grofvuil niet hoog is zal er gebruik worden gemaakt van een aanhanger. Bij een aanhanger rijdt men een of meerdere keren naar de grofvuil stort toe om het grofvuil van de ontruiming te storten. Dit is een goedkopere oplossing die alleen bij een kleinere woning geschikt is.

 

Zaken die de prijs bepalen

De prijs van een ontruiming wordt bepaald door een aantal factoren. Zo speelt de waarde van de boedel een belangrijke rol net als de grootte en de ligging van het huis. De boedel zal namelijk voor een belangrijk deel worden verkocht aan een opkoper. In dit geval wordt een deel van de opbrengst in mindering gebracht op de factuur. Je bent dan een stuk goedkoper uit. Zaken die niet veel waard zijn maar die nog verkoopbaar zijn gaan naar de kringloopwinkel. Daar krijg jij geen vergoeding voor. De grootte van het huis speelt in die zin een rol dat er meer kubieke meters woonruimte moeten worden ontruimd. Daarnaast moet er meer worden gelopen door het huis waardoor de ontruimers weer langer bezig zijn. De ligging van het huis speelt ook een belangrijke rol. Een woning waarbij de vrachtwagen en de container voor de voordeur passen is altijd wat goedkoper bij het leeghalen.

 

Besparen op een ontruiming

Op een ontruiming valt voor jou als klant gemakkelijk te besparen. Dat doe je allereerst door een ontruimingsbedrijf in te schakelen wat tevens als opkoper werkzaam is. De meubelstukken en de rest van de inboedel die verkoopbaar is wordt getaxeerd waarbij de opbrengst wordt verrekend met de kosten van de ontruiming. In dat geval kan een ontruiming zomaar een paar honderd euro goedkoper uitvallen. Daarnaast kan je ook zelf voor de ontruiming een aantal zaken uit de inboedel verkopen. Dat doe je dan via een verkoopsite. De opbrengst houd je dan geheel in eigen zak en je kan er een deel van de ontruiming van betalen.

 

Laat altijd een bindende offerte maken

Alleen een tarievenlijst is niet genoeg wanneer je een ontruimingsbedrijf gaat inhuren. Zorg er altijd voor dat er een bindende offerte wordt opgesteld. Dat kan aan de hand van een voorinspectie. Daarbij wordt een goede inschatting gemaakt van de hoeveelheid werk en de opbrengst van de inboedel. Daarnaast wordt er gekeken naar de aard van de werkzaamheden. Bezemschoon opleveren is goedkoper dan het hele huis schoon maken na het leeghalen.

 

Ga voor de laagste prijs

Bij een ontruiming ga je altijd voor de laagste prijs. Dat doe je door eerst een aantal prijsopgaven op te vragen. Dat kan met onderstaande button. Je ontvangt meerdere

prijsopgaven om te vergelijken. Dit levert je een prijsvoordeel op wat kan oplopen tot 20 procent. `