Bespaar tot wel 30%  

Voordelen woningontruiming

Een verhuizing, om wat voor reden dan ook, zorgt voor een hoop stress. Het laatste waarom jij je dan nog zorgen wil hoeven maken is het leeghalen van een woning. Voor wie dit probleem herkent hebben we een aantal voordelen van een woning ontruiming op een rij gezet. Daarnaast vroegen we ook een aantal prijzen van een woningontruiming op.

De kosten van een woning ontruimen

We vroegen de prijzen op van het ontruimen van een woning op. Men stuurde ons de onderstaande prijsopgaven toe.


Welk onderdeel van de ontruimingWat krijgt u voor deze prijsHoe komt de prijs tot standWat is de prijs
Ontruimer1 ontruimer, prijs afhankelijk van functie.Prijs per uurTussen 30 en 49 euro
VrachtwagenVrachtwagen met laadklep, inclusief meewerkend chauffeurPrijs per halve dagTussen 249 en 399 euro
Container voor de deurGrofvuil container, inclusief afvoerPrijs voor een dagTussen 250 en 398 euro


Jouw voordelen van een ontruiming

Een ontruiming heeft meerdere voordelen die we voor je zullen gaan toelichten. Denk aan de volgende zaken. Je hoeft geen moeite te doen bij het leeghalen van het huis, geen emotionele betrokkenheid, geen extra schoonmaakwerk, meubels die van belang zijn blijven behouden en je hoeft geen beroep te doen op je omgeving. Daarnaast kan jij je bezig houden met de inrichting van de nieuwe woning.

Een leeg huis zonder moeite

Gedurende je leven vergaar je behoorlijk wat spullen om je heen. Je staat ervan versteld hoeveel dozen spullen je uit één kamer kan weghalen terwijl je pas een paar jaar ergens woonde. Het leeghalen van een huis is iets waar je dan ook een hoop tijd aan kwijt bent wanneer je het allemaal zelf moet gaan doen. Daarnaast is het iets wat je weinig beloning oplevert. Je wil verder gaan met je leven en je oude woning achter je laten. Om jezelf de moeite van het leeghalen van de woning te besparen is het uitermate handig om een ontruimingsbedrijf in te schakelen. Je kan je energie bewaren voor je nieuwe woonruimte.

Geen emotionele belasting

Of het nu gaat om het leeghalen van een huis na een overlijden of na een scheiding, er komt een hoop emotionele belasting bij kijken. En dat is nu net iets wat de meeste stress bezorgt bij een woning leeghalen. Door de vele emoties houd je geen energie meer over om je leven op te pakken. Een ontruiming kan ervoor zorgen dat jij deze emotionele belasting niet ervaart. Daardoor houd je ook nu weer energie over om je leven op te pakken. Je houdt rust over om een scheiding of een overlijden te kunnen verwerken. Je voorkomt met een ontruiming dus dat je overbelast of zelfs in een burn-out raakt.

Geen schoonmaakwerk

Een andere woning betrekken vergt een hoop van je. In de meeste gevallen wil je eerst gaan schoonmaken voor je erin trekt. Het is dan ook niet prettig wanneer je de oude woning eerst nog moet gaan schoonmaken voor de nieuwe bewoners. Het schoonmaakwerk kan jij je besparen door een ontruimingsbedrijf in te schakelen. Men kan jou helpen om de woning bezemschoon op te leveren. Indien gewenst kan men een medewerker belasten met de taak van de schoonmaak waardoor de woning naderhand kant en klaar is voor oplevering.

Het behoud van meubels die je mee wil nemen

bij een woning ontruimen hoef je niet alleen te denken aan mannen die met een koevoet een huis uit elkaar halen. In veel gevallen zal men de meubels demonteren die mee worden genomen naar het nieuwe huis. Die worden dan doorgaans in een bakwagen geladen waarna ze naar een tijdelijke opslag worden vervoerd. Op die manier kan jij na een hectische periode in je nieuwe huis trekken. Zorg er wel voor dat duidelijk is bij het ontruimingsbedrijf welke meubels je mee wilt nemen naar je nieuwe woonruimte indien dit van toepassing is. Zorg er ook voor dat je op de dag van de ontruiming meerdere brood- of diepvrieszakjes bij je hebt. Deze zijn bedoeld om de schroeven in te doen. De meubels worden namelijk eerst gedemonteerd voordat ze worden ingeladen. Voorkom een onbruikbaar meubelstuk naderhand met deze tip.

Geen extra beroep op je netwerk

Het kan zijn dat je door persoonlijke omstandigheden geen netwerk om je heen hebt opgebouwd. Het kan echter ook zo zijn dat je met je vrienden en familie alleen wil werken in het nieuwe huis zonder dat er tijd verloren gaat aan het leeghalen van het oude huis. Dit doe je heel gemakkelijk door een ontruimingsbedrijf in te schakelen. Je kan jouw krachten, en die van je netwerk, richten op de toekomst in plaats van het leeghalen van je oude huis.

Lagere kosten

Een huis laten ontruimen zal een stuk voordeliger zijn dan bijvoorbeeld een extra maand huur moeten betalen voor een huurwoning die moet worden ontruimd. Ook bij een gedwongen ontruiming van bijvoorbeeld een seniorenwoning of een kamer in een instelling worden er hoge kosten in rekening gebracht wanneer je deze te lang in gebruik hebt na een overlijden. Je zorgt dan ook voor veel lagere kosten door ook in deze gevallen een ontruimingsbedrijf in te schakelen.

Besparen op de ontruiming

Een ontruiming kan voor behoorlijk wat kosten zorgen. Het is dan ook goed om eerst prijsopgaven op te vragen voor je een ontruimingsbedrijf inschakelt. Dat doe je heel eenvoudig met onderstaande button. Je ontvangt direct een aantal offertes die je kan vergelijken. Denk er wel aan dat deze offerte nog niet aangepast is aan jouw persoonlijke situatie, laat dit altijd nog vooraf doen.