Bespaar tot wel 30%  

Huis leeghalen na overlijden

Een sterfgeval is altijd erg ingrijpend. Er komt een hoop emotie bij kijken vanuit de nabestaanden en bovenop dat alles moet het huis van de overledene ook nog eens met spoed leeg worden gehaald. Het is niet voor niets dat veel mensen een ontruimingsbedrijf voor deze werkzaamheden inhuren. We keken voor je naar de kosten van een huis leeghalen na overlijden. Ook keken we naar de procedure die wordt gevolgd en de voor- en nadelen van het laten leeghalen van een woning.

 

De kosten van het leeghalen van een woning na overlijden

We vroegen bij meerdere bedrijven de tarieven op van het leeghalen van een huis na overlijden. Men stuurde ons de onderstaande prijsopgaven toe.

Welk deel van de dienstverlening Wat wordt er geleverd Hoe komt de prijs tot stand Wat is de prijs
Een ontruimer Een ontruimer, prijs is afhankelijk van de categorie Prijs is per uur, doorgaans minimaal een halve dag Vanaf 36 euro
Een bakwagen Een vrachtwagen met meewerkend chauffeur Prijs is per halve dag Vanaf 310 euro
Een container Een container voor het grofvuil Prijs is per dag Vanaf 255 euro

De procedure bij het leeghalen van een woning na overlijden

voor het leeghalen van een zorgwoning na overlijden krijg je doorgaans zeer kort de tijd, je mag rekening houden met maximaal een week. Het is dan ook van belang dat er snel wordt gewerkt. Denk er daarbij aan dat zaken die als erfstukken waren toebedeeld het snelste uit de woning worden gehaald. Erfstukken kunnen bijvoorbeeld een klok zijn, kunst of bepaalde geliefde meubelstukken. Volgens het testament wordt de boedel verdeeld onder de erfgenamen. Daarna komt het ontruimingsbedrijf langs. Een medewerker zal kijken naar de hoeveelheid ruimte die moet worden leeggeruimd evenals naar de waarde van de inboedel die geruimd wordt. In veel gevallen wordt deze inboedel namelijk opgekocht door een opkoper. Er zijn ook kringloopwinkels die in ruil voor de boedel de woning komen ruimen. Daarna wordt er een offerte opgemaakt waarin rekening is gehouden met deze factoren. Na het accorderen van de offerte wordt er een datum afgesproken waarop de woning ontruimd wordt.

 

Zaken die een ontruimen na overlijden specifiek maken

Een ontruiming na overlijden is wat anders dan bijvoorbeeld een ontruiming bij het beëindigen van een relatie. Zo moet je er rekening mee houden dat de woonruimte geheel in de oorspronkelijke staat moet worden teruggebracht. In veel gevallen houdt dit in dat vloerbedekking moet worden verwijderd net als bijvoorbeeld een verlaagd plafond in de woning. Daarnaast kan het zo zijn dat de overledene zichzelf de laatste tijd had vervuild. In dat geval moet de woning hygiënisch worden schoongemaakt.

 

Zaken die de prijs van het leeghalen van een huis na overlijden bepalen

De prijs van het leeghalen wordt bepaald door een aantal factoren. Zo wordt er allereerst gekeken naar de hoeveelheid woonoppervlak die moet worden leeggehaald. Een woning met meerdere kamers zal meer tijd in beslag nemen dan een eenkamer woning in een zorgcentrum. Daarnaast moet er worden gekeken naar de afstand die moet worden afgelegd met de spullen van de overledene. Dit alles bepaalt de hoeveelheid werk die het ontruimingsbedrijf zal hebben. Verder bepaalt de waarde van de boedel van de overledene de prijs van de ontruiming. Wordt de boedel opgekocht dan wordt de waarde van de boedel afgetrokken van de kosten van de ontruiming. Ook een eventuele grondige schoonmaak naderhand zorgt voor een hogere rekening.

 

De kosten van het ontruimingsbedrijf betalen

Een ontruiming brengt altijd een bepaald kostenplaatje met zich mee. Daarbij moet je er rekening mee houden dat de rekening door de erfgenamen van de overledene wordt betaald. Vaak gebeurt dit naar verhouding en daarbij wordt gekeken naar de hoogte van het erfdeel. De rekening wordt opgesplitst door de executeur van het testament.

 

Voordelen van een woning laten leeghalen na overlijden

Een belangrijk voordeel is dat er bij een overlijden nogal wat emoties komen kijken bij de nabestaanden. Die emoties kosten een hoop energie dus het is prettig wanneer je die energie niet hoeft te steken in het leeghalen van een woning. Daarnaast is het belangrijk dat de woning snel wordt leeggehaald. Bij een overlijden komt er een hoop werk om de hoek kijken want er moet veel worden geregeld in een korte tijd. Het is dus zaak dat de kamer leeghalen niet door jou gedaan hoeft te worden. Een ontruimingsbedrijf is een perfecte oplossing.

 

Nadelen van een woning laten leeghalen na overlijden

het belangrijkste nadeel van een woning laten leeghalen na overlijden is de prijs. Het is dan ook zaak dat je eerst goed de prijzen vergelijkt voor je een ontruimingsbedrijf inschakelt. Daarnaast is het zaak dat je kijkt of een ontruimer de inboedel zelf opkoopt of via een opkoper werkt. Dit levert je een behoorlijk voordeel op.

 

Betaal niet teveel

Voor een ontruiming betaalt niemand graag teveel. Het is dan ook zaak dat je eerst offertes opvraagt met de tarieven van ontruimingsbedrijven. Dat doe je met

onderstaande button. Je ontvangt gelijk vrijblijvend een aantal offertes om te vergelijken. Dit kost je een paar minuten van je tijd maar jouw voordeel kan oplopen tot wel 20 procent.