Bespaar tot wel 30%  

Waarom een ontruiming

Een woningontruiming is iets wat je niet dagelijks doet. Hoe gemakkelijk het ook mag lijken om een huis leeg te trekken, in de praktijk kan het behoorlijk tegenvallen. Daarnaast is het een behoorlijke arbeidsintensieve aangelegenheid. We keken voor je naar de redenen van een ontruiming. We keken ook naar de voor- en nadelen van een dergelijke ontruiming. We begrijpen dat je wil weten wat een ontruiming kost. Daarom vroegen we een aantal prijzen op.

 

De kosten van een ontruiming

Van een aantal ontruimingsbedrijven ontvingen we prijsopgaven die we hebben samengevat in onderstaande tabel.

Welk onderdeel van de ontruiming Wat zit er bij de prijs in Hoe komt de prijs tot stand Wat is de prijs
Kosten van een ontruimer Een ontruimer, prijs is afhankelijk van de functie van de ontruimer Per uur Tussen 35 en 50 euro
Kosten van een vrachtwagen Een bakwagen die de inboedel inlaadt en naar een opslag rijdt Prijs per halve dag Tussen 249 en 359 euro
Kosten van een container Een container voor het grof afval inclusief brengen, halen en legen. Prijs per dag Tussen 399 en 495 euro

Een echtscheiding

Dit is een van de belangrijkste redenen van een ontruiming. De echtelijke koopwoning moet worden verkocht bij een echtscheiding en de inboedel moet uit het huis worden gehaald. Hierbij is een belangrijke eis dat de spullen die door de niet meer thuis wonende partner uit de woning worden gehaald. Deze spullen dienen voor de ontruimingsdatum te zijn weggehaald. De spullen van de nog in het huis wonende partner die mee worden genomen naar de nieuwe woning worden eveneens voor de ontruiming weggehaald. Bij een echtscheiding wordt de woning klaar gemaakt voor bezichtiging door kopers of voor de oplevering van het huis. Bij klaarmaken voor een bezichtiging laat men enkele grote meubelstukken nog staan in het huis. Het kan ook zijn dat de makelaar in de lege woning een woningstylist enkele zaken laat plaatsen om de woning aantrekkelijk te maken. Bij oplevering worden alle vertrekken volledig leeg en bezemschoon opgeleverd.

 

Een emigratie

bij een emigratie kan je er als bewoner voor kiezen om de inboedel te laten verschepen naar het buitenland toe. In dat geval wordt bij de ontruiming jouw inboedel gedemonteerd en in een zeecontainer geplaatst. De inboedel blijft in dat geval dus behouden. Daarnaast worden losse kleine zaken die niet mee gaan naar het nieuwe huis verwijderd. Grofvuil verdwijnt in een container. Bij een emigratie houdt men er rekening mee dat de woning leeg en bezemschoon voor nieuwe bewoners moet worden opgeleverd.

 

Een huwelijk

Wanneer er bij een huwelijk een nieuwe echtelijke woning wordt betreden is er vaak sprake van een dubbele inboedel. De inboedel zal uit een van de woningen worden afgevoerd waardoor deze woning klaar is voor verkoop of een nieuwe huurder. In dit geval wordt de woning volledig leeg gehaald en de overtollige inboedel wordt aan een opkoper overgedragen wanneer deze nog verkoopwaarde heeft. De zaken zonder verkoopwaarde gaan in een container en worden naar het grofvuil afgevoerd.

 

Verhuizen naar een zorgwoning

Bij een verhuizing naar een zorgwoning ga je kleiner wonen. De inboedel uit de oude woning zal in dat geval voor een aanzienlijk deel worden geruimd. Daarbij wordt weer gekeken naar zaken die verkoopwaarde hebben en zaken die dit niet hebben. Daarbij is het aan de kinderen en de oudere die gaat verhuizen om persoonlijke zaken te verdelen. Het gaat daarbij om persoonlijke zaken met een emotionele waarde of erfstukken. Dit dient te gebeuren voor de ontruiming plaatsvindt aangezien er anders wel eens problemen zouden kunnen ontstaan. Ook in dit geval wordt de woning leeg en bezemschoon afgeleverd.

 

Overlijden

bij overlijden moet een woning vaak zeer snel worden opgeleverd. Dit kan heel gemakkelijk met een ontruiming. Ook bij een overlijden worden erfstukken verdeeld en nog voor de ontruiming uit de woning gehaald. De rest van de inboedel wordt verkocht aan een opkoper of afgevoerd naar het grofvuil.

 

Voordelen van een ontruiming

Een ontruiming heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo houd je tijd over omdat je de woning niet zelf hoeft te ontruimen. Dit is tijd die je, zeker bij de bovengenoemde omstandigheden, beter kunt besteden aan het regelen van persoonlijke aangelegenheden. Daarnaast blijven emotionele zaken je in zekere zin bespaard. De bovengenoemde gebeurtenissen zorgen voor een emotionele achtbaan die veel van je energie kost. De emoties van het leegruimen van een woning blijven je bespaard.

 

Nadelen van een ontruiming

Een ontruiming heeft ook wat nadelen. Het belangrijkste nadeel is dat het een kostbare aangelegenheid kan zijn. Bij een hoekwoning kan de rekening oplopen tot 1650 euro. Daarnaast zal je er goed op moeten letten dat ook daadwerkelijk de hele woning is leeggehaald. Je moet daarom na het ontruimen altijd met een medewerker door het huis heen om de werkzaamheden te controleren.

 

Betaal niet teveel

Een ontruiming is kostbaar. Zorg er dan ook voor dat je een ontruimingsbedrijf inschakelt wat niet de hoofdprijs berekent. Dit doe je door eerst offertes op te vragen met onderstaande button. Op die manier kan je de tarieven vergelijken voor je een offerte laat opmaken. Doe dit altijd in de woning zelf om te voorkomen dat je naderhand voor een onverwacht hoge rekening komt te staan.