Bespaar tot wel 30%  

Schoonmaak bij ontruiming

Een woning die ontruimd is moet ook goed worden schoongemaakt voordat deze kan worden overgedragen aan de verhuurder of een nieuwe koper. Dit is een klus die je zelf zou kunnen doen maar veel mensen kiezen ervoor om ook dit onderdeel van de ontruiming over te laten aan een ontruimingsbedrijf of een schoonmaakbedrijf. We keken naar zaken die de prijs van een schoonmaak bepalen. Daarnaast keken we naar manieren om te besparen op een schoonmaak van een huis.

 

De kosten van een schoonmaak

De schoonmaak van een woning mag wat kosten. We ontvingen van ontruimingsbedrijven en schoonmaakbedrijven de onderstaande prijsopgaven.

Welk onderdeel van de dienstverlening Wat krijg je voor het betaalde bedrag Hoe komt de prijs tot stand Wat is de prijs
Geringe schoonmaak Bezemschoon opleveren van een pand Prijs is per uur Tussen 25 en 30 euro
Standaard schoonmaak Schoonmaak van het hele pand inclusief stof afnemen en nat afnemen Prijs is per uur Tussen 30 en 35 euro
Intensieve schoonmaak Schoonmaak van het hele pand inclusief stof verwijderen, vuil verwijderen en hygiënisch schoonmaken Prijs is per uur Tussen 35 en 45 euro

De geringe schoonmaak

In de meeste gevallen waarbij een pand aan nieuwe kopers wordt over geleverd wordt een geringe schoonmaak verwacht. De vloeren moeten na de ontruiming bezemschoon zijn. Dat wil zeggen dat vuil van bijvoorbeeld muren en plafonds blijft zitten terwijl de kale vloer en de plinten zijn schoon geveegd. Het stof is daarbij verwijderd. Dit is een klus die bij een ontruimingsbedrijf vaak bij de prijs in zit terwijl een schoonmaakbedrijf er een standaard tarief per uur voor berekent.

 

De standaard schoonmaak

Wordt een huurpand na normaal gebruik overgeleverd aan de verhuurder dan zal men een standaard schoonmaak vereisen. Dat houdt in dat werkzaamheden zoals het schoonmaken van tegelvloeren ook worden uitgevoerd. Daarnaast wordt stof van de onderste plinten en de deurposten rondom wordt verwijderd. Deze schoonmaak is standaard vereist. Een ontruimingsbedrijf zal er een schoonmaker voor inhuren of een van de eigen personeelsleden inzetten.

 

De intensieve schoonmaak

Was een huis echt uitgewoond en was er sprake van ernstig achterstallige schoonmaak dan moet er grover geschut aan de schoonmaak te pas komen. Er moet gebruik worden gemaakt van stoomapparatuur en daarnaast moet er vaak ongedierte worden bestreden. Wanneer er sprake was van nalatigheid bij het schoonmaken of een gebruiker die een tijd dood in het pand heeft gelegen zullen er maden en ander ongedierte moeten worden bestreden en verwijderd. Dit kan een ontruimingsbedrijf niet zelf doen. Men zet een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf in.

 

Zaken die de prijs bepalen

De prijs van een schoonmaak bij ontruiming wordt bepaald door een aantal factoren. Zo mag je denken aan degene die de schoonmaak uit gaat voeren maar ook aan de intensiviteit van de werkzaamheden. In een aantal gevallen moet er zelfs specialistisch worden schoongemaakt bij de oplevering van een woning. De hoeveelheid oppervlak speelt daarnaast ook een rol net als de bereikbaarheid van de ruimtes die moeten worden schoongemaakt.

 

Wie voert de schoonmaak uit

Ontruimingsbedrijven werken soms samen met een schoonmaakbedrijf indien dit nodig is. In de meeste gevallen laten ze de schoonmaak over aan het eigen personeel. Dit kan uiteraard alleen wanneer er sprake is van een normale hoeveelheid vuil in een woning. Gaat het om het bezemschoon maken van een vloer dan is dit zo klaar. Moet er echter hardnekkig vuil van een vloer worden verwijderd dan moet men een schoonmaakbedrijf inhuren. Daar zijn extra kosten aan verbonden.

 

De intensiteit en specialisme

In een aantal gevallen moet een woning worden schoongemaakt waar nooit eerder echt werk aan de schoonmaak is besteed. In die gevallen krijgt men te maken met ernstig achterstallig onderhoud aan het huis. Verder krijgt men dan te maken met onhygiënische toestanden waarbij het ongedierte welig tiert. In deze gevallen moet er een specialistisch schoonmaakbedrijf worden ingezet wat naast de schoonmaak ook het bestrijden van ongedierte zoals kakkerlakken en maden voor zijn rekening kan nemen. Dit is uiteraard een stuk kostbaarder.

 

De grootte en de bereikbaarheid spelen een rol

het schoonmaken van een ruimte gaat het gemakkelijkste wanneer men aan een stuk door kan werken. Een pand met grote oppervlakken die recht toe recht aan zijn is dan ook redelijk snel schoon te maken. Bij een zeer groot oppervlak zoals bij een bedrijfspand of een kantoorpand wordt nogal eens gebruik gemaakt van een grote luiwagen of een veegmachine om de vloer schoon te krijgen. Dit zijn de gevallen waarbij de prijs wel meevalt. Gaat het om kleine oppervlakken die steeds door drempels zijn afgescheiden of om een ruimte met veel nissen en andere moeilijke vormen, of bijvoorbeeld onder een schuin dak, dan is het een klus die arbeidsintensiever is. In dat geval betaal je eveneens voor de arbeidsintensiviteit van het werk.

Vergelijk eerst prijzen voor je inhuurt

Voordat je een schoonmaakbedrijf gaat inhuren of een ontruimingsbedrijf inschakelt is het goed om eerst de prijzen op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk een vrijblijvend aantal prijsopgaven om naast elkaar te leggen. Dit zal

je een direct prijsvoordeel opleveren wat kan oplopen tot 20 procent. Vergeet niet om ook een bindende offerte te laten opmaken om te voorkomen dat je met een onaangename verrassing zit bij het overhandigen van de factuur.