Bespaar tot wel 30%  

Inboedel opruimen

Je staat ervan versteld hoeveel spullen je in een aantal jaren tijd kan verzamelen. Wanneer je dan gaat verhuizen kom je er al snel achter dat je behoorlijk wat spullen hebt vergaard. Op het moment dat je een oude woning gaat verlaten is het dan ook een goed idee om je inboedel eens op te ruimen. We keken naar een aantal stappen die je doorloopt bij het opruimen van je inboedel.

 

De kosten van het opruimen van je inboedel

We vroegen bij meerdere ontruimingsbedrijven de prijzen op van het opruimen van een inboedel. We ontvingen de onderstaande prijsopgaven.

Wat voor diensten of producten Wat zit er bij de prijs inbegrepen Hoe komt de prijs tot stand Wat is de prijs
Een ontruimer Een ontruimer, prijs verschilt per rang Prijs is per uur Vanaf 35 euro
Een vrachtwagen Vrachtwagen voor afvoeren inboedel Prijs is per halve dag Vanaf 350 euro
Een opslagruimte Opslag voor je inboedel Prijs per maand Vanaf 198 euro
Een container Een grofvuil container Prijs per dag Vanaf 250 euro

Voordat je een ontruimingsbedrijf inschakelt

Als je jouw inboedel gaat opruimen is het een goed idee om eerst een aantal zaken te doen en een aantal stappen te doorlopen voor je iemand laat langskomen. Allereerst maak je een duidelijk overzicht van spullen die je wil behouden. Het gaat dan om zaken die je dagelijks nodig hebt of die je seizoensgebonden gebruikt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kerstspullen en spullen die bij andere feestdagen horen maar ook om zomer- en winterartikelen. Daarnaast bewaar je alle gebruiksvoorwerpen die je met regelmaat gebruikt. Heb je zaken dubbel dan kies je het mooiste uit en de rest houd je apart.

 

Verder sorteren

Wanneer je dit hebt gedaan krijg je een zicht op de spullen die er over blijven. Daarmee ga je verder sorteren. Allereerst kijk je naar zaken die nog waarde hebben maar die je niet wil bewaren. Deze zaken zet je apart. Je kan ze verkopen via een verkoopsite maar je kan er ook voor kiezen om in een latere fase een opkoper in te zetten die deze spullen van je overneemt tegen een schappelijke prijs.

Verder zet je spullen apart die nog wel waarde hebben maar niet meer verkoopbaar zijn. Deze zaken zijn voor bijvoorbeeld de kringloopwinkel. Wacht nog even met alles zelf weg te brengen tot je onderstaande tip hebt gelezen.

 

Schakel een ontruimingsbedrijf in

Een ontruimingsbedrijf is een logische volgende stap wanneer je jouw inboedel wilt gaan opruimen. Een ontruiming biedt jou de kans op een nieuwe start in een leeg huis. Ook is het de ultieme oplossing wanneer je wilt gaan verhuizen. De medewerker van het ontruimingsbedrijf komt langs en neemt met jou door welke werkzaamheden er plaats moeten vinden. Zo wordt er gekeken naar bijvoorbeeld de staat waarin de woning moet achterblijven. Daarnaast wordt er gekeken of er een opkoper moet worden ingeschakeld. De medewerker van het ontruimingsbedrijf maakt uiteindelijk een offerte die bindend is. Daarin staat vermeld wat de werkzaamheden zijn, wie ze uitvoert en hoe lang er nodig is voor de werkzaamheden. Na het accorderen van de offerte wordt er een datum gepland voor de ontruiming.

 

De behoefte aan een opslag

Als je spullen gaat opruimen kan het nodig zijn dat je een berging of een opslagruimte huurt. Hier hoort geen vast tarief bij . De prijs van een opslagruimte is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Je mag daarbij denken aan de afmeting van de opslagruimte maar ook aan de bereikbaarheid van de opslag en de condities in de opslag. Een opslagruimte met een stroompunt en verlichting zal duurder zijn dan een opslagruimte die dit niet heeft. Daarnaast speelt het een rol of er airconditioning of bijvoorbeeld een verwarming aanwezig is. Een ontruimingsbedrijf heeft vaak een aantal van deze opslagruimte tot de beschikking maar je kan dit ook onderhands huren bij een self storage bedrijf.

 

Voordelen van je boedel laten opruimen

je boedel laten opruimen heeft meerdere voordelen. Een belangrijk voordeel is absoluut dat je meer ruimte overhoudt in je eigen huis. Ruimte die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor je hobby of je werk. Daarnaast krijg je meer overzicht op de spullen die je nog wel in huis hebt. Een dubbele boedel zorgt voor onoverzichtelijkheid en onrust in je huis. Een ander voordeel is dat je er achter komt dat je behoorlijk wat incomplete of kapotte spullen in je huis hebt staan. Deze spullen worden gelijk opgeruimd bij de actie van het ontruimingsbedrijf. Ze verdwijnen naar het grofvuil. Tenslotte houd je bij het ruimen van je boedel ook vaak wat geld over omdat je bepaalde zaken die je zelf niet meer hoeft verkoopt. Deze spullen krijgen een goede nieuwe bestemming.

 

Nadelen van je boedel laten opruimen

het belangrijkste nadeel van het laten opruimen van je boedel is het feit dat er behoorlijk wat kosten aan verbonden zijn. Dit is een post waarop je gemakkelijk kunt bezuinigen door een aantal offertes op te vragen voor je een ontruimingsbedrijf inschakelt. Daarnaast is een nadeel dat je soms afstand moet doen van zaken die een emotionele waarde voor je hebben. Je kan ervoor kiezen om deze zaken nog tijdelijk op te slaan maar je kan er ook foto’s van nemen als herinnering.

 

Vergelijk eerst prijzen

Tarieven opvragen doe je met onderstaande button. Je ontvangt meerdere prijsopgaven van ontruimingsbedrijven om te vergelijken. Dit kan je een behoorlijk

hoog oplopend voordeel opleveren. Door het juiste bedrijf te selecteren ruim jij voor een net bedrag je boedel op.