Bespaar tot wel 30%  

Inboedel verkopen

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom jij jezelf een nieuwe start gunt in je huis. Denk aan een relatiebreuk waardoor je slechte herinneringen aan je inrichting hebt of bijvoorbeeld een heel andere inrichting. Je kan je spullen uiteraard weggooien maar waarom zou je ze niet verkopen. We keken naar meerdere manieren om jouw inboedel te verkopen. Daarnaast keken we naar de kosten van een ontruimingsbedrijf. Op die manier kan jij in één dag schoon schip maken en opnieuw beginnen.

 

Hoeveel kost een ontruimingsbedrijf

Een ontruimingsbedrijf inhuren is iets waar een prijskaartje aan hangt. We deden navraag naar de diverse onderdelen van de dienstverlening van een ontruimingsbedrijf en men stuurde ons de onderstaande gegevens toe.

Welke diensten van het ontruimingsbedrijf Wat krijg je geleverd Hoe is de prijs bepaald Wat is de prijs
Een ontruimer Afhankelijk van functie Prijs is per uur Minimaal 35 euro
Een vrachtwagen Bakwagen voor het afvoeren van jouw inboedel naar bijvoorbeeld een opkoper Prijs per halve dag Vanaf 255 euro
Een container Een container voor het grofvuil Prijs per dag Vanaf 250 euro

Als je een huis vol spullen hebt

Ben jij iemand die heel veel spullen heeft en daar maar heel moeilijk afstand van kan doen dan wordt dat ook wel hoarding genoemd. In dit geval kan je absoluut wel hulp gebruiken wanneer je jouw inboedel voor een deel wilt gaan verkopen. Werk samen met iemand die je kent en ga door al je spullen heen. Kijk wat je dubbel hebt en wat je dus kunt verkopen. Kies het mooiste item uit en bewaar dat. De overige dubbele exemplaren kan je doorverkopen. Kijk daarnaast naar defecte zaken die je in je huis hebt staan. Deze hebben geen waarde en je kan ze dus weg gooien. Bij hoarding komt vaak een extra element om de hoek kijken bij het inschakelen van een ontruimingsbedrijf en dat is de hygiëne. Wanneer een woning vervuild is geraakt is het goed om een ontruimingsbedrijf in te schakelen wat ook een schoonmaakservice heeft. Zo kan jij in een leeg en opgeruimd huis opnieuw beginnen.

 

Als je een nieuwe stijl wilt

Ben jij om wat voor reden dan ook klaar met je oude inrichting en wil je een nieuwe stijl dan verkoop je gewoon je volledige inboedel. Dat kan je doen door gebruik te maken van de diensten van een ontruimingsbedrijf wanneer je snel schoon schip wilt maken. Dat gaat heel eenvoudig wanneer je een ontruimingsbedrijf inhuurt wat samenwerkt met een opkoper. Deze zal door jouw inboedel heen gaan en een prijs noemen die hij biedt voor jouw spullen. Wanneer je daarmee akkoord gaat zal jouw inboedel worden geruimd en verkocht. Doordat je een woning terug krijgt die bezemschoon is kan je gelijk opnieuw beginnen met inrichten in een nieuwe stijl terwijl je geld hebt om je nieuwe inrichting van te betalen. Een praktische manier die enkel voordelen biedt. Wanneer je wat langer kunt wachten om opnieuw te beginnen kan je ook met onderstaande tip aan het werk gaan.

 

Verkopen voor een deel zelf doen

jouw inboedel verkopen kan je natuurlijk ook voor een deel zelf doen. Dat doe je door jouw hele inboedel door te lopen. Kijk daarbij welke zaken je echt niet meer gebruikt maar die nog een verkoopwaarde hebben. Deze zaken zet je op een verkoopsite waarna je ze in bijvoorbeeld bananendozen bewaart. Markeer de dozen zodat je weet welke zaken je erin hebt opgeborgen. Dit scheelt tijd wanneer je iets hebt verkocht. Je wacht nu gewoon tot je een acceptabel bod krijgt voor jouw inboedel. Daarnaast kijk je welke spullen je nog zeer regelmatig gebruikt. Die bewaar je uiteraard gewoon voor jezelf. Verder kijk je naar zaken die defect of incompleet zijn. Leg die gelijk apart voor het grofvuil. Zaken die nog waarde hebben maar die je niet meer kan verkopen leg je apart voor de kringloopwinkel of een weggeefhoek. Houd er bij het laatste rekening mee dat het nog een langere tijd kan duren voor je jouw spullen kwijt bent.

 

De werkwijze van een ontruimingsbedrijf

ontruimingsbedrijven kunnen op meerdere manieren werken. Er zijn bedrijven die worden gerund vanuit een kringloopwinkel. Deze ontruimingsbedrijven zijn relatief goedkoop maar er zit ook een minpunt aan. Men zal namelijk jouw huis ontruimen en daarbij de spullen die in hun ogen verkoopbaar zijn van je overnemen. Andere spullen moet je alsnog met een container naar het grofvuil laten brengen. Schoonmaken zit vaak niet bij de dienstverlening inbegrepen. Een andere manier is het ontruimingsbedrijf wat samenwerkt met een opkoper. Deze bedrijven nemen bij de voorinspectie een opkoper mee die kijkt naar de waarde van jouw inboedel. Hij stelt een prijs vast die wordt betaald voor jouw spullen. Die prijs wordt in mindering gebracht op de factuur. Daarbij gaat een deel van de opbrengst naar het ontruimingsbedrijf toe als bemiddelingskosten. Verder wordt jouw huis wel naderhand leeg en bezemschoon opgeleverd. Zaken als een container zitten bij de prijs in.

 

Betaal niet teveel

Voor een ontruimingsbedrijf betaalt niemand graag teveel. Vraag dan ook eerst offertes op voor je tot het inhuren van een ontruimingsbedrijf overgaat. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt gelijk vrijblijvend een aantal offertes toegestuurd

om te vergelijken. Dit kost een paar minuten van je tijd maar het levert je een flink voordeel op. Laat wel altijd nog een bindende offerte opstellen voor je daadwerkelijk de ontruiming afspreekt.