Bespaar tot wel 30%  

Bekendste ontruimingsbedrijven

Je kan talloze redenen bedenken waarom je een woning snel leeg zou willen ruimen. Denk aan een overlijden maar bijvoorbeeld ook aan een relatiebreuk, een verhuizing, een samenwonen en ga zo maar door. In deze gevallen is het een goed idee om een ontruimingsbedrijf in te schakelen. We zouden je graag de namen van de bekendste ontruimingsbedrijven noemen maar het feit is dat dit niet mogelijk is. De reden daarvan is dat deze per woonplaats verschillend zijn. We hebben wel straks aan het eind een mogelijkheid voor jou om de tarieven van de bekendste ontruimingsbedrijven in je regio in je mailbox te krijgen maar eerst kijken we naar een aantal zaken die goed zijn om te weten voor je een ontruimingsbedrijf inschakelt.

 

De prijzen van een woning ontruimen

Aan het ontruimen van een woning zijn kosten verbonden. We keken voor je naar de prijzen van een woning ontruimen. Die zijn opgebouwd uit bepaalde posten die we voor je toelichten.

Welk onderdeel van de dienstverlening van het ontruimingsbedrijf Wat krijg je voor deze prijs Basis van de prijs Prijs
Een ontruimer Ontruimer; meewerkend voorman, sloper, demontage ontruimer of schoonmaker Prijs is per uur Vanaf 35 euro
Een bakwagen Een vrachtwagen inclusief meewerkend chauffeur Prijs is per halve dag Vanaf 349 euro
Een container Een container voor grofvuil inclusief afvoeren Prijs is per dag Vanaf 249 euro

Hoe je een ontruimingsbedrijf inschakelt

Een ontruimingsbedrijf inschakelen doe je volgens een bepaalde procedure. Allereerst maak je een afspraak voor een voorinspectie. Daarbij komt er een medewerker van het ontruimingsbedrijf langs voor het maken van een offerte. Daarbij wordt er gekeken naar de hoeveelheid woonruimte die ontruimd moet worden. Verder wordt er gekeken naar de waarde van de inboedel. Er wordt een inschatting gemaakt van de hoeveelheid personeel die moet worden ingezet om de woning te ontruimen. Aan de hand van deze zaken wordt er een offerte opgesteld die bindend is. Na accordering van de offerte wordt er een datum voor de ontruiming afgesproken.

 

Verhuizers die ook ontruimingen doen

Er zijn verhuisbedrijven in de regio die ook ontruimingen doen. Dat is erg gemakkelijk omdat de werkzaamheden behoorlijk wat gelijkenis vertonen. Zo wordt er vooraf gekeken naar de hoeveelheid inboedel die geruimd gaat worden. Het grote verschil is dat een verhuizer in geval van een ontruiming vaak samenwerkt met een opkoper. Ook opkopers werken regionaal. Het gaat hier om een opkoper die de inboedel die overtollig is overkoopt en daar een bepaald bedrag voor biedt. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de ontruiming van de woning je een stuk minder kost dan wanneer er zonder opkoper werd gewerkt. Daarnaast heeft een verhuisbedrijf vaak ook schoonmakers in dienst die het lege huis bezemschoon of zelfs volledig schoongemaakt kunnen opleveren.

 

Kringloopwinkels die ook ontruimingen doen

De meeste grotere kringloopwinkels regelen ook ontruimingen. Daarbij neemt men de gehele inboedel mee om deze in de kringloopwinkel te verkopen. Er wordt vooraf een waarde van de inboedel bepaald en aan de hand daarvan kijkt men of de inboedel kostendekkend is. Gaat het om een sterk verouderde inboedel dan is de kans groot dat je alsnog een deel moet bijbetalen. Je wet bij deze constructie wel heel zeker dat je een milieuvriendelijk besluit neemt. Doordat jouw inboedel een tweede leven krijgt hoeft er uiteindelijk minder nieuw te worden geproduceerd.

 

Zelfstandige ontruimingsbedrijven

Naast de eerstgenoemde soorten ontruimingsbedrijven zijn er ook bedrijven die zonder opkoper en kringloopwinkel werken. Zij zijn niet selectief wanneer het gaat om de inboedel die wordt geruimd. Het is bijvoorbeeld een goede keuze wanneer je nog een aanzienlijk deel van je inboedel wilt bewaren. Dit deel wordt dan opgeslagen in een berging die je per maand kunt huren. Je kan dit zelf regelen via een opslagbedrijf maar je kunt ook gebruik maken van de berging van een ontruimingsbedrijf die je huurt.

 

Pas op met zoekmachines

Als je ontruimingsbedrijven in je omgeving wilt vinden is het een idee om met een zoekmachine te werken. Dit heeft als belangrijkste voordeel dat je gelijk een overzicht hebt van ontruimingsbedrijven die beschikbaar zijn. Het grote nadeel is dat de ruimte bovenin de resultaten van een zoekmachine bestaat uit ingekochte advertentieruimte. Het kan dus zijn dat je reageert op een ontruimingsbedrijf wat bekend lijkt maar wat vanuit een heel andere regio moet komen naar jou toe. Een dergelijk ontruimingsbedrijf mag goedkoop lijken maar je moet er rekening mee houden dat je bijvoorbeeld nog best wel wat kilometerkosten zult moeten maken. Kies dus liever een ontruimingsbedrijf uit je eigen woonplaats.

 

De bekendste ontruimingsbedrijven uit je eigen woonplaats

We hebben voor jou een aantal bekende ontruimingsbedrijven uit je eigen woonplaats verzameld. Je krijgt hun prijsopgaven via onderstaande button. op die manier zie je direct welke tarieven men hanteert. Daarnaast kan je gemakkelijk zien wie voor jou de beste werkwijze biedt om je woning leeg te halen. Jouw voordeel kan daardoor behoorlijk oplopen.