Bespaar tot wel 30%  

Vloerverwijdering kosten

Heb je een bedrijfspand wat in de oude staat moet worden terug gebracht dan zal dit in een aantal gevallen ook inhouden dat de vloer moet worden verwijderd. Een vloer verwijderen is een klus die je zelf kunt uitvoeren maar die in behoorlijk wat gevallen erg arbeidsintensief is. In die situaties is het prettig om een bedrijf in te huren. We keken naar de kosten van een vloerverwijdering maar ook naar zaken die de prijs bepalen.

 

De kosten van een vloer verwijderen

We ontvingen van meerdere bedrijven de prijsopgave van het verwijderen van een vloer. We hebben ze voor je samengevat in onderstaande tabel.

Welk onderdeel van de dienstverlening Wat krijg je voor dit geld Hoe komt de prijs tot stand Wat is het tarief
Tapijt verwijderen Tapijt verwijderen inclusief lijm en ondervloer Per vierkante meter Tussen 15 en 20 euro
Gietvloer verwijderen Gietvloer verwijderen Per vierkante meter Tussen 20 en 25 euro
Vloer afvoeren Vloer afvoeren naar grofvuil inclusief huur container Per container Tussen 250 en 300 euro per dag

Een vloer zelf verwijderen

Een vloer zou je in een behoorlijk aantal gevallen ook nog zelf kunnen verwijderen. Daarbij moet je wel rekening houden met een aantal factoren. Zo is een vloer verwijderen een erg arbeidsintensief werk. Een vloer van tapijt die verlijmd is moet per vierkante meter worden los gestript van de ondervloer. Daarbij moet er een ondervloer en vaak ook nog een lijm laag worden verwijderd. Het gaat hier om werk waarbij een hoop stof vrijkomt en waarbij je doorgaans een lijm verwijderaar nodig hebt die voor behoorlijk wat luchtwegproblemen kan zorgen. Denk er dus aan dat je met flink wat ongemak te maken krijgt en dat je bovendien moet investeren in beschermende kleding. Een bedrijf inschakelen is in deze gevallen veel gemakkelijker.

 

Een gietvloer verwijderen

Een gegoten vloer verwijderen is iets wat je echt alleen maar aan een professioneel bedrijf moet overlaten. Er komen chemische stoffen vrij bij het verwijderen van een gietvloer. Daarnaast moet het materiaal waarschijnlijk worden gefreesd wat voor behoorlijk wat stof zorgt. Dit is een vloer die machinaal wordt verwijderd. Je betaalt niet alleen voor het arbeidsloon maar ook nog eens voor het gebruik van de machine die nodig is voor het wegfrezen van de vloer.

 

Zaken die de prijs van een vloer verwijderen bepalen

Bij het verwijderen van een vloer wordt de prijs bepaald door een aantal factoren. Die lichten we straks toe. Je mag denken aan het materiaal wat moet worden verwijderd. Ook het doel van het verwijderen van de vloer speelt mee. Daarnaast mag je denken aan de hoeveelheid vloeroppervlak maar ook aan de bereikbaarheid van de vloer.

 

Het materiaal bepaalt de prijs

Het materiaal van de vloer bepaalt in zeer grote mate de prijs. Een vloer van vast tapijt of bijvoorbeeld laminaat kan relatief gemakkelijk worden verwijderd. Er moeten grote stukken worden losgesneden die worden verwijderd. Dit zorgt voor een hoop stof en werk maar het is minder arbeidsintensief dan het verwijderen van bijvoorbeeld een gietvloer.

 

Het doel bepaalt de prijs

Gaat het om een vloer die moet worden verwijderd in verband met een verhuizing dan moet de hele vloer inclusief alle lijmresten worden verwijderd. Er mag enkel een kale vloer achterblijven. Dit is een zeer arbeidsintensieve klus waarbij gebruik moet worden gemaakt van extra chemicaliën. Gaat het om het verwijderen van een vloer omdat er een nieuwe vloer op komt dan kan de ondervloer in veel gevallen nog blijven liggen. De klus is dan minder tijdrovend en minder arbeidsintensief.

 

De hoeveelheid vloeroppervlak is bepalend

Bij een grote hoeveelheid vloer die moet worden verwijderd zal het tarief per vierkante meter vaak wat lager zijn. Dat komt doordat het bedrijf wat de vloer verwijdert machines moet huren om de vloer te verwijderen en materialen moet meenemen. Dit kost nu eenmaal extra geld. Zijn die kosten terug verdiend dan wordt de prijs wat lager.

 

De bereikbaarheid van de vloer

Een vloer die geheel recht toe recht aan is zal minder kosten om te verwijderen dan een vloer die een aantal nissen heeft. Deze laatste vloer is met gereedschap minder goed te bereiken waardoor er meer handwerk aan te pas komt. Dit is iets waar jij absoluut ook voor betaalt.

 

Laat altijd eerst een offerte uitbrengen

Voor het verwijderen van een vloer moet je altijd eerst een offerte laten uitbrengen. Dit houdt in dat je aan de hand van een prijsopgave per onderdeel van de dienstverlening door een vertegenwoordiger van het bedrijf wat de vloer komt verwijderen laat berekenen hoeveel werk er in de werkzaamheden gaat zitten en wat het bedrag is wat jij moet gaan betalen voor de werkzaamheden.

 

Vraag eerst prijsopgaven op

Het is goed om voor je een bedrijf inschakelt eerst wat prijzen op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk een aantal vrijblijvende prijsopgaven

om te vergelijken. Zo weet jij ongeveer welk bedrijf voor jou het voordeligste is voor je het inhuurt.