Bespaar tot wel 30%  

Woningontruiming

Een woning leeghalen is iets waar niet iedereen even veel tijd voor heeft. Wanneer je bijvoorbeeld in een echtscheiding zit of na een overlijden is er niet altijd gelegenheid om het huis te ontruimen bij een verhuizing of een snelle verkoop van de woning. Een woningontruiming is dan de beste oplossing. Wie een woning wil laten ontruimen komt voor een aantal vragen en een aantal kosten te staan. We hebben beide kanten voor je toegelicht.

De kosten van de ontruiming van een woning

We ontvingen meerdere prijsopgaven voor de ontruiming van een woning. De totale prijs zal immers altijd uit bepaalde factoren bestaan.


Welk onderdeel van de ontruimingWat krijg je voor de prijsWat is de prijs en hoe wordt deze bepaald
Een ontruimerEen ontruimer, meewerkend voorman, demontage, sloop of meewerkend chauffeurTussen 35 en 48 euro per uur
Een vrachtwagen met een laadklepEen zogeheten bakwagen, groot modelTussen 250 en 499 euro per halve dag
Een container voor de deurEen ontruimingscontainerEen container inclusief afvoer grof afval tussen 275 en 495 euro voor een dag
Een opslagruimteEen opslagruimte voor tijdelijke opslag van je inboedelEen opslag met de afmeting van een garagebox tussen 120 en 200 euro per maand


Wat is de waarde van jouw inboedel

het is heel belangrijk dat je hier vooraf goed naar kijkt voor je een woning laat ontruimen. Wanneer niemand nog zit te wachten op de meubels die in de woning staan omdat het gaat om kapot meubilair is het zaak dat je dit laat afvoeren naar het grofvuil. Een container is in dat geval de snelste manier om een inboedel af te voeren. Gaat het echter om meubilair wat ongewild is maar wat nog kan worden hergebruikt dan kies je er beter voor om het ofwel te verkopen ofwel om het naar de kringloopwinkel te laten brengen. Sommige kringloopwinkels zijn zeer geïnteresseerd in deze inboedels en ze hebben een eigen ontruimingsdienst die jouw spullen afvoert en daarna verkoopt. Je betaalt dan minder voor de ontruiming.

Wat kan je zelf nog doen bij de ontruiming

Bij het ontruimen van een woning komt een hoop kijken. Zo krijg je onder andere te maken met het leeghalen van kasten in je huis. Dit zou je zelf nog kunnen doen. De dozen met inhoud voer je daarna af of je zet ze neer zodat ze gemakkelijk in een container of vrachtwagen kunnen worden geladen. Ook het verkopen van meubilair kan je nog zelf doen. Zo houd je vooraf gelijk wat geld over om de kosten van het ontruimingsbedrijf te kunnen betalen. Houd er wel rekening mee dat je dit doet voor de datum van de voorinspectie. Dan wordt er namelijk een prijsopgave berekend.

Maak heel duidelijke afspraken

het is heel belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt met het ontruimingsbedrijf. Bespreek vooraf duidelijk wat je verwacht na de ontruiming. Wil je zelf het huis nog bezemschoon maken of wil je dat het ontruimingsbedrijf dit doet. Daarnaast moet je goed kijken of er bijvoorbeeld nog ergens een berging mag worden gevuld met de spullen van de ontruiming. Deze spullen zullen zorgvuldiger worden gedemonteerd waarna je ze na je verhuizing nog weer opnieuw kunt monteren. Een woning die compleet leeg en schoon moet zijn omdat de nieuwe bewoners komen na de verkoop van het huis loop je het liefste nog even extra na wanneer de ontruiming klaar is.

Het belang van een voorinspectie en een offerte

bij een ontruiming hoort een voorinspectie en daarnaast moet er in het huis zelf een offerte worden opgemaakt. Het ontruimingsbedrijf geeft jou vooraf een overzicht van hun kosten en in overleg met jou wordt de offerte uiteindelijk gemaakt. Bij de voorinspectie zal men goed met jou door het huis heen lopen. Geef daarbij aan welke meubels bewaard moeten blijven en wat er weg mag worden gegooid. Daarnaast geef je aan hoe iedere ruimte moet worden achtergelaten na de ontruiming. Bezemschoon en leeg, of bijvoorbeeld helemaal leeg waarbij ook de vloerbekleding is verwijderd. Hert voorkomt dat je op de dag van de ontruiming voor een onverwacht verrassing komt te staan. De offerte moet een bindende offerte zijn. De voorinspectie moet een goed beeld geven van de hoeveelheid werk die bij de ontruiming moet komen kijken. Er wordt bepaald hoeveel man er wordt ingezet en welk niveau de medewerkers hebben. Je betaalt meer voor een meewerkend voorman dan voor iemand die alleen meubels hoeft te slopen.

Prijzen opvragen

Voordat er een bedrijf wordt ingehuurd is het belangrijk dat je eerst de tarieven opvraagt. Dat doe je heel eenvoudig met onderstaande button. Je ontvangt dan gelijk een aantal offertes om te vergelijken. Dit vergelijken levert je een voordeel op wat gemakkelijk kan oplopen tot wel 20 procent.