Bespaar tot wel 30%  

Woning ontruimen in ruil voor inboedel

Eens komt de dag dat je helemaal klaar bent met je bestaande inboedel en opnieuw wilt beginnen. Dat kan komen door een relatiebreuk maar ook bijvoorbeeld door een verhuizing. Je kan er dan voor kiezen om jouw spullen te verkopen maar je kan ook kiezen voor een andere oplossing. Je kiest dan voor een ontruiming in ruil voor jouw inboedel. We hebben een aantal voor- en nadelen op een rij gezet en daarnaast hebben we gekeken naar manieren om dit te doen. Ook vroegen we prijzen op van ontruimen.

 

De prijzen van een ontruimingsbedrijf

We vroegen de prijzen op van een ontruimingsbedrijf. We kregen voor een aantal facetten van de dienstverlening de onderstaande prijzen toegestuurd. Daarbij is nog geen rekening gehouden met de opbrengst van jouw inboedel.

Welk onderdeel van de dienstverlening Wat krijg je geleverd Hoe komt de prijs tot stand Wat is de prijs
Een ontruimer Een ontruimer waarbij de prijs afhankelijk is van diens functie Per uur Vanaf 36 euro
Een vrachtwagen die jouw inboedel afvoert Een bakwagen met meewerkend chauffeur Per halve dag Vanaf 350 euro
Een container Een container voor het grofvuil Per dag Vanaf 250 euro

De werkwijze van een ontruimingsbedrijf met een opkoper

je kan ervoor kiezen om een ontruimingsbedrijf in te huren wat samenwerkt met een opkoper. Soms werken opkopers eveneens als ontruimingsbedrijf. Deze bedrijven komen naar jouw huis toe voor een voorinspectie. Bij de voorinspectie wordt er door de opkoper gekeken naar de waarde van jouw inboedel. Daarvoor wordt met jou een prijs afgesproken. Een deel van die prijs gaat naar het ontruimingsbedrijf toe wanneer er met twee partijen wordt gewerkt. Gaat het om een opkoper die eveneens ontruimer is dan is dit uiteraard anders. Er wordt gekeken naar de kosten van de ontruiming van jouw woning. Daarbij wordt ook gekeken naar de opbrengst van jouw meubels en verdere inboedel. Je zal in een aantal gevallen nog wat moeten bijbetalen maar je hebt dan wel weer een compleet schoon en leeg huis om opnieuw te beginnen.

 

De werkwijze van een ontruimingsbedrijf vanuit een kringloopwinkel

Een andere manier van je huis ontruimen is via een kringloopwinkel die ook als ontruimer werkt. In dit geval wordt er bij de voorinspectie gekeken naar de waarde van jouw inboedel naar de standaard van de kringloopwinkel. De waarde is dan doorgaans lager dan bij een opkoper doordat de marges kleiner zijn. De kringloopwinkel zal in dat geval jouw huis ontruimen waarbij men nagenoeg geen rekening presenteert voor de verdere dienstverlening. Dezes vorm van dienstverlening zal doorgaans inhouden dat jouw inboedel wordt geruimd en voor een deel verkocht. De rest wordt naar het grofvuil afgevoerd. Schoonmaken na het ontruimen is een onderdeel wat je niet standaard krijgt geleverd: je zal er eventueel voor moeten bijbetalen.

 

Waar hangt de prijs van de dienstverlening en waarde van jouw inboedel vanaf

uiteraard wil je vooraf weten waar de waarde van jouw inboedel vanaf hangt. Daarmee hangt immers ook de verdere prijs van de dienstverlening samen. De prijs hangt onder andere af van de verkoopbaarheid van jouw inboedel. Meubels die nog goed van kwaliteit zijn zullen een hogere waarde vertegenwoordigen. Daarnaast wordt gekeken naar de leeftijd van jouw inboedel. Meubels en verdere inboedel verouderen snel waardoor de waarde daalt. Gaat het om zaken die bij wijze van spreken nu ook nog in de showroom te vinden zijn dan zal de waarde een stuk hoger liggen. Gaat het om zaken die allang verouderd zijn dan is de waarde vele malen lager. Ook wordt er gekeken naar defecten aan jouw inboedel. Meubels die kapot zijn of die lelijke krassen hebben zullen niets tot nagenoeg niets waard zijn. Spullen die nog geheel intact zijn hebben een hogere waarde.

 

Voordelen van ontruiming tegen verkoop van jouw inboedel

Een belangrijk voordeel is dat je heel milieuvriendelijk bezig bent. Jouw inboedel krijgt gelijk een tweede leven waardoor je het milieu respecteert. Er hoeft minder nieuw te worden gemaakt door de verkoop van tweedehands artikelen. Daarnaast krijg je een flinke korting op de rekening van de ontruiming. De ontruiming kost je in de meeste gevallen nog slechts een paar honderd euro waarbij je een schoon en leeg huis ervoor terug krijgt.

 

Nadelen van een ontruiming tegen verkoop van jouw inboedel

Een nadeel van deze manier van ontruimen is dat je niet altijd de optimale prijs krijgt voor je inboedel. Je kan er ook voor kiezen om zelf je inboedel voor een belangrijk deel te verkopen. Je vangt er dan een prijs voor die wellicht een flink stuk hoger ligt. Je kan dan naderhand vanuit de opbrengst een ontruimingsbedrijf inhuren. Dit heeft tot gevolg dat je wel langer bezig bent met het leegruimen van je huis.

 

Vergelijk eerst voor je inhuurt

Voordat je een ontruimingsbedrijf inhuurt is het zaak dat je eerst prijzen vergelijkt. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk een aantal offertes om naast

elkaar te leggen. Dit levert je een flink voordeel op wat kan oplopen tot 20 procent.