Bespaar tot wel 30%  

Hergebruik inboedel

Bij een ontruiming van een woning denk je gelijk aan het feit dat alle materialen en spullen uit een huis in de container belanden en naar het grofvuil worden afgevoerd. Niets is minder waar. Steeds meer ontruimingen vinden zo plaats dat de goederen kunnen worden hergebruikt. We keken naar een aantal manieren om een inboedel te hergebruiken bij een ontruiming. Verder keken we naar de kosten van het ontruimen van een woning.

 

De kosten van een ontruiming

We ontvingen meerdere prijsopgaven voor het ontruimen van een woning. We hebben ze samengebracht in onderstaande tabel. Het totaal wat je krijgt voor een ontruiming moet nog worden verrekend met de opbrengst van jouw inboedel.

Welke diensten van het ontruimingsbedrijf Wat krijg je geleverd Hoe komt de prijs tot stand Wat is de prijs
Een ontruimer Ontruimer, prijs afhankelijk van functie Prijs per uur Tussen 35 en 49 euro
Een vrachtwagen Bakwagen voor vervoeren van inboedel Prijs per halve dag Tussen 340 en 450 euro
Een container Container voor grofvuil Prijs per dag Tussen 225 en 359 euro

Hergebruik van je inboedel zelf regelen

Voordat je jouw woning laat ontruimen is het tijd om wat geld te verdienen. Dat kan je doen door er zelf zorg voor te dragen dat jouw inboedel een tweede leven krijgt. Dat gaat heel eenvoudig. Je neemt je huis kast voor kast en ruimte voor ruimte onder handen. Daarbij maak je een paar stapels. De ene stapel is die met inboedel die nog goed te gebruiken is en die je meeneemt naar je nieuwe huis of naar een opslag. Deze inboedel berg je op in verhuisdozen. Let er daarbij op dat je alleen die spullen inpakt die je ook nog daadwerkelijk gebruikt. De tweede stapel heeft spullen die nog goed te gebruiken en verkoopbaar zijn. Deze zaken fotografeer je en je plaatst ze op een – lokale – verkoopsite. Plaats ze daarna in bananendozen en vermeld op de doos wat erin zit. De volgende stapel bevat spullen die bruikbaar zijn maar die geen waarde hebben. Deze kan je op een weggeefhoek zetten maar je kunt ze ook door het ontruimingsbedrijf laten weghalen. Als laatste zijn daar de incomplete en kapotte spullen. Deze spullen laat je door het ontruimingsbedrijf weggooien.

 

Hergebruik via een opkoper

Een andere manier om jouw spullen een nieuw leven te geven is via de opkoper. Deze zal met het ontruimingsbedrijf samen voor de offerte wordt opgemaakt door jouw huis heen lopen. Daarbij wordt gekeken naar de goederen waar jij vanaf wil die nog geld waard zijn. Er wordt een prijs bepaald voor jouw totale inboedel die wordt opgekocht. De opkoper zal de inboedel daarna weer gaan doorverkopen. Het bedrag wat vrijkomt op deze manier zal voor een deel naar het ontruimingsbedrijf toe gaan. Zij zullen immers een deel bemiddelingskosten in rekening brengen. De rest wordt in mindering gebracht op jouw factuur van het ontruimingsbedrijf of je krijgt een deel cash in handen wat jou een handje helpt bij het betalen van de ontruiming. In een aantal gevallen gaat het om een ontruimingsbedrijf wat tevens opkoper is: een interessante combinatie.

 

Hergebruik via een kringloopwinkel

Naast opkopers zijn er ook kringloopwinkels die tegen een zeer gereduceerde prijs jouw woning komen ontruimen. Zij nemen de verkoopbare spullen mee naar de kringloopwinkel toe en verkopen ze daar voor hun eigen winst. Deze kringloopwinkels zullen niet altijd je hele inboedel overnemen. In een aantal gevallen blijf je alsnog met grofvuil zitten wat je zelf via een container moet laten afvoeren. Aangezien men echter in dit geval geen kosten in rekening brengt voor de verdere ontruiming blijven de kosten een stuk lager bij een dergelijke ontruiming.

 

Jouw hoeveelheid tijd bepaalt de manier

jouw inboedel hergebruiken kan op meerdere manieren. De manier die je toepast bepaalt de opbrengst van jouw inboedel maar daarnaast spelen er meerdere manieren een rol bij de opbrengst van het hergebruik. Een inboedel die je zelf verkoopt zal over het algemeen het meeste opleveren omdat je zelf bepaalt wanneer de koop gesloten wordt. Dit is wel een manier waarbij je er zelf flink wat werk en tijd in moet steken. Dit is iets wat niet iedereen uiteraard heeft. Wil je gemakkelijk je huis laten ontruimen of wil je jouw tijd kunnen besteden aan je nieuwe huis dan kies je voor een oplossing met een opkoper of een kringloopbedrijf. Je vangt dan wellicht minder voor jouw boedel maar je hebt wel de voordelen dat een ander het werk voor jou doet.

 

Betaal niet de hoofdprijs

Een ontruiming kan behoorlijk in de papieren lopen. Denk er dan ook aan dat je eerst prijsopgaven opvraagt voor je een ontruimingsbedrijf inschakelt. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt meerdere offertes om te vergelijken. Denk er

daarbij aan dat je wel eerst een offerte laat opmaken bij jou in huis voordat je een afspraak maakt voor de ontruiming. Deze offerte is een bindende prijsopgave zodat jij niet straks na het ontruimen van je huis voor een vervelende verrassing komt te staan.