Bespaar tot wel 30%  

Woningontruiming bij verhuizen

een verhuizing kan om meerdere redenen plaatsvinden. Voor veel mensen betekent een verhuizing een nieuw begin. Dat is dan ook gelijk de reden waarom men ervoor kiest om de oude inboedel te laten ruimen en met nieuwe spullen te beginnen. We keken naar zaken waar je op let bij een woningontruiming bij verhuizen. Daarnaast vroegen we prijzen op en we hebben een paar voor- en nadelen op een rij gezet.

 

De prijzen van een ontruiming bij een verhuizing

We ontvingen meerdere prijsopgaven voor een ontruiming bij een verhuizing. We hebben ze in onderstaande tabel samengebracht.

Welk onderdeel van de dienstverlening Wat krijg je voor die prijs Hoe komt de prijs tot stand Wat is de prijs
Een ontruimer Een ontruimer, tarief afhankelijk van de functie Prijs per uur Tussen 34 en 49 euro
Een bakwagen Een vrachtwagen, inclusief meewerkend chauffeur Prijs per halve dag Tussen 249 en 389 euro
Een container Een grofvuil container inclusief legen Prijs voor een dag Tussen 225 en 399 euro
Een opslagruimte Een berging ter afmeting van een garagebox Prijs voor een maand Tussen 199 en 310 euro

Voordat je een ontruimer inschakelt

voordat je een ontruimingsbedrijf inschakelt maak je vooraf een lijst van zaken uit je oude woning die je wil meenemen. Daarbij kijk je goed of de zaken in je nieuwe woning passen. Een bank bijvoorbeeld past niet in iedere huiskamer. Zorg er ook voor dat zaken als elektrische apparatuur veilig worden gesteld. Heb je nog geen definitieve woning, zorg er dan voor dat je voor essentiële zaken een berging regelt. Veel ontruimingsbedrijven voorzien hier ook in. Zorg ervoor dat de ontruimer enkel de inboedel ziet die geruimd moet gaan worden bij de intake.

 

Een intake met offerte

Voordat je het ontruimingsbedrijf inschakelt moet er een intake zijn. Daarbij leid je de ontruimer rond door je woning waarbij je vertelt wat de bedoeling is. Bij een verhuizing wil je doorgaans dat het huis schoongemaakt is of tenminste bezemschoon. Daarbij moet het hele huis leeg zijn tenzij er met de nieuwe bewoners afspraken over een overname van zaken zijn gemaakt. Bij de intake kijkt het ontruimingsbedrijf naar de hoeveelheid werk die men aan de ontruiming zal gaan hebben. Daarbij kijkt men eveneens naar de hoeveelheid mankracht, het soort ontruimers en de benodigde hoeveelheid transportruimte die bij de ontruiming komt kijken. Wanneer er nog een aantal zaken in jouw huis staan die verkoopwaarde hebben zal er met de ontruimer een opkoper mee komen. Deze zal een inschatting maken van de waarde van jouw boedel die hij of zij wil overnemen. Deze prijs wordt afgetrokken van de kosten van de ontruiming. Er wordt een offerte op maat opgesteld.

 

Een ontruimer op maat

bij een ontruimer mag je denken aan een meewerkend voorman. Dit is degene die de regie in handen heeft. Deze ontruimer is naar verhouding het kostbaarste. Daar onder staat de meewerkend chauffeur. Deze zal de vrachtwagen en de container beladen. Daarna komt de demontage ontruimer. Deze demonteert meubelstukken die naar de berging of de opkoper gaan. Na de demontage ontruimer komt de sloper ontruimer. Deze sloopt zaken die niet verkoopbaar zijn zodat ze in de container kunnen.

 

Voordelen van een ontruiming bij verhuizing

Een ontruimer bij een verhuizing heeft voor jou behoorlijk wat voordelen. Zo mag je denken aan het feit dat een verhuizing emotioneel behoorlijk belastend is. Door een ontruiming zal dit minder zijn. Houd er wel rekening mee dat jouw aanwezigheid bij een ontruiming gewenst is. Als je emotioneel in de knoop komt door de verhuizing kan je ervoor kiezen om een goede vriend of vriendin bij de ontruiming aanwezig te laten zijn die contact met jou onderhoudt. Een ander voordeel is dat jij je kan richten op de inrichting van je nieuwe huis. Een ontruiming scheelt je een hoop tijd en doordat je ervoor kan kiezen de woning gelijk te laten schoonmaken naderhand hoef je in de meeste gevallen minder lang de oude woning aan te houden. Dat scheelt bij de overgang naar een andere huurwoning of een koopwoning.

 

Nadelen van een ontruiming bij een verhuizing

Een belangrijk nadeel van een ontruiming is altijd de prijs ervan. Een hoekwoning met 3 slaapkamers laten ontruimen kost minimaal 1500 euro. Je kan daarop besparen met onderstaande tip. Daarnaast is een nadeel van een ontruiming dat men niet altijd even zorgvuldig met je spullen omgaat. Meubels die je nog mee wil nemen zijn soms zo vakkundig uit elkaar gehaald dat de montage een probleem gaat worden. Zorg er dan ook altijd voor dat je broodzakjes bij je hebt waarmee de schroeven bij het meubelstuk blijven.

 

Vergelijk eerst de prijzen

voordat je een ontruimingsbedrijf gaat inschakelen is het belangrijk dat je eerst prijzen vergelijkt. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt meerdere prijsopgaven om te vergelijken. Dit zal je een prijsvoordeel opleveren wat behoorlijk kan oplopen. Denk er wel aan dat je eerst een offerte laat opstellen voor men aan de slag gaat.