Er zijn meerdere situaties denkbaar waarin een bedrijf moet gaan verhuizen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een bedrijf wat naar een groter of juist kleiner bedrijfspand toe moet. Daarnaast kan het gaan om een bedrijf wat failliet is. In al de zojuist genoemde situaties is een verhuizing iets waar behoorlijk wat emoties bij komen kijken. Een ontruiming is in dat geval de ultieme oplossing. We keken naar zaken waar je op let wanneer je een ontruimingsbedrijf inschakelt. Daarnaast keken we naar de voor- en nadelen van een bedrijfsontruiming.
De kosten van een bedrijfsontruiming
Een bedrijfsontruiming kan een grootscheepse operatie zijn. We informeerden naar de tarieven van de dienstverlening. Daarbij mag je eraan denken dat er meerdere ontruimers nodig zullen zijn om alle werkzaamheden uit te voeren.
Welk onderdeel van de dienstverlening | Wat krijg je | Hoe komt de prijs tot stand | Wat is de prijs |
Een ontruimer | Ontruimer, tarief afhankelijk van functie | Prijs is per uur | Tussen 33 en 49 euro |
Een vrachtwagen | Bakwagen voor transport van inboedel | Prijs per dag | Tussen 499 en 650 euro |
Een container | Container voor grofvuil | Prijs per dag | Tussen 400 en 559 euro |
Een opslagruimte | Een opslagruimte voor inboedel die bewaard moet blijven | Prijs per maand | Vanaf 190 euro |
Waarin een bedrijfsontruiming verschilt van een woningontruiming
Een bedrijfspand is doorgaans anders ingericht dan een woning. Dat zorgt gelijk voor een prijsverschil tussen een bedrijfsontruiming en een woningontruiming. Het oude bedrijfspand moet doorgaans in de originele staat worden opgeleverd. Wanneer er door de loop der jaren heen tussenwanden en bijvoorbeeld een verlaagd plafond zijn geplaatst dienen deze zaken gesloopt te worden. Daarnaast zijn bedrijven vaak gestoffeerd met projecttapijt wat eveneens moet worden verwijderd. Dit zorgt voor een hoop specialistisch werk voor het ontruimingsbedrijf. Er zullen dan ook doorgaans meer ontruimers nodig zijn die zich bezig houden met het sloopwerk en het schoonmaakwerk naderhand.
De diverse ontruimers
bij ontruimers is er een rangorde. Die houdt in dat de meewerkend voorman het hoogst in rang staat. Deze heeft de regie over de ontruiming. De meewerkend voorman stuurt de rest van het team aan. Gaat het om een groot bedrijf wat wordt ontruimd dan kan het zijn dat er meerdere meewerkend voormannen zijn. De chauffeur staat daarnaast in rang. Hij zorgt voor de belading van de vrachtwagen met inboedel die bewaard of verkocht wordt. Daarnaast komt de demontage ontruimer. Deze zal de inboedel demonteren waarna het kan worden opgeslagen of verkocht. De sloopmedewerker heeft in deze ontruiming een specifieke functie. Hij zal ervoor moeten zorgen dat het bedrijfspand in de originele staat achterblijft.
Voordat het ontruimingsbedrijf komt
Voordat er een medewerker van het ontruimingsbedrijf langskomt is het zaak dat je een lijst maakt van die zaken in je inboedel die bij de ontruiming of verhuizing behouden moeten blijven. Zorg ervoor dat deze zaken al zoveel mogelijk uit het pand verwijderd zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je een opslag paraat hebt wanneer er niet direct een nieuwe bedrijfsruimte voor handen is. Zorg ervoor dat de ontruimer een heel duidelijk beeld heeft van de werkzaamheden die moeten worden verricht.
Een bindende prijsopgave
na de voorbereidende werkzaamheden komt er een medewerker van het ontruimingsbedrijf langs. Deze zal een bindende prijsopgave maken van de diensten die verricht gaan worden. Daarbij kijkt hij naar het aantal medewerkers wat moet worden ingezet en hij maakt een inschatting van de tijd die nodig is voor de ontruiming van het bedrijfspand. Aan de hand hiervan volgt een bindende offerte. Na het akkoord bevinden van de prijsopgave wordt een afspraak voor de ontruiming gemaakt.
De voordelen van een bedrijfsontruiming
Een bedrijfsontruiming heeft een aantal belangrijke voordelen. Een van de voordelen is dat een ontruiming behoorlijk wat tijd kost. Het gaat dan om tijd die je liever besteedt aan het herinrichten van het nieuwe bedrijfspand of aan het afwikkelen van een faillissement. Een nieuwe fase voor je bedrijf vergt nu eenmaal energie. Daarnaast blijft een bepaalde emotionele belasting je bespaart doordat een externe partij jouw oude bedrijfspand ontruimt.
De nadelen van een bedrijfsontruiming
Een dergelijke ontruiming heeft uiteraard ook nadelen. De prijs is een heel belangrijk nadeel maar dit weegt vaak nauwelijks op tegen de kosten die je bespaart doordat je het oude pand korter hoeft te huren. Verder is jouw aanwezigheid bij de ontruiming vaak wel gewenst voor vragen vanuit de voorman. Wanneer dit te belastend is kan je ervoor kiezen om een onafhankelijk persoon bij de ontruiming aanwezig te laten zijn die jou op de hoogte stelt van vragen.
Eerst prijzen vergelijken
Voordat je een ontruimingsbedrijf inschakelt is het belangrijk dat je eerst prijzen vergelijkt. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt van meerdere
ontruimingsbedrijven de tarieven waarna je een geschikt bedrijf selecteert. Laat wel altijd een offerte opstellen voor je een ontruimingsbedrijf inhuurt om een financiële klap te voorkomen.