Bespaar tot wel 30%  

Wat gebeurt er met je spullen bij een ontruiming

Bij bepaalde omstandigheden kom je er niet zelf aan toe om een woning leeg te ruimen. Een ontruiming is een praktische oplossing wanneer er sprake is van een overlijden of een echtscheiding. De vraag is wel wat er gebeurt met je spullen wanneer er sprake is geweest van een ontruiming. We hebben een aantal zaken toegelicht. Daarnaast keken we naar de kosten die berekend worden bij een ontruiming.

 

De kosten die bij een ontruiming horen

Een ontruiming kan een kostbare aangelegenheid zijn. We vroegen de prijzen op van meerdere ontruimingsbedrijven en men stuurde ons de onderstaande prijsopgaven toe.

Welk onderdeel van de ontruiming Wat krijg je Hoe is de prijs tot stand gekomen Wat is de prijs
Een ontruimer Een meewerkend voorman Per uur Gemiddeld 48 euro
Een ontruimer Een demontage medewerker Per uur Gemiddeld 40 euro
Een ontruimer Een sloop-medewerker Per uur Gemiddeld 35 euro
Een bakwagen Een vrachtwagen met klep voor transport meubels Per halve dag Gemiddeld 335 euro
Een opslagruimte Een opslagruimte ter formaat van een garagebox Per maand Gemiddeld 149 euro

Een ontruiming van een zorgwoning

Laat je een zorgwoning ontruimen dan is er vaak sprake van behoorlijk wat haast. De zorgwoning moet doorgaans met een of twee weken beschikbaar zijn voor een nieuwe bewoner. De spullen in de zorgwoning moeten dan ook zeer snel worden weggehaald. Daarbij moet vooraf een aantal zaken worden doorlopen. De eerste stap die je doorloopt is kijken of er zich erfstukken in de woning bevinden. Deze moeten door de nieuwe eigenaren worden opgehaald. Het kan gaan om een bepaald kunstwerk of bijvoorbeeld een favoriete stoel of tafel. Deze zaken vallen volledig buiten de ontruiming. Zorg ervoor dat deze stukken zijn weggehaald voor de voorinspectie plaatsvindt. Kijk verder of er meubelstukken in het huis staan die je graag wil bewaren. Zorg ervoor dat ook deze weg zijn met de ontruiming. Je kan er ook op toezien dat ze bij de ontruiming worden bewaard en vervolgens tijdelijk worden opgeslagen. Je kan hiervoor een opslagruimte huren bij het ontruimingsbedrijf.

 

Een ontruiming bij een echtscheiding

Bij een echtscheiding moet de voormalige echtelijke woning doorgaans worden verkocht wanneer het ging om een koopwoning. Dit is eveneens een moment waarop men ervoor kiest om een ontruimingsbedrijf in te schakelen. Bij een echtscheiding wordt er anders gekeken naar de spullen in het huis dan bij een overlijden. Zorg ervoor bij een ontruiming bij een echtscheiding dat er eerst een boedellijst is gemaakt voor jou en voor je ex partner voor dat het ontruimingsbedrijf aan de slag gaat. Met de medewerker van het ontruimingsbedrijf heb je goed overleg over de verdeling voor men aan de slag gaat. Het handigste is als zowel jij als je ex partner op de dag van de ontruiming aanwezig zijn om te voorkomen dat dit mis gaat. Bij een dergelijke ontruiming worden kleine persoonlijke bezittingen eerst uit het huis gehaald. Dit kan je bijvoorbeeld doen door jouw spullen in verhuisdozen te doen. Je ex partner doet hetzelfde. Deze verhuisdozen breng je alvast naar je nieuwe woonruimte of naar een berging wanneer je nog niet direct een eigen woonruimte hebt. De spullen uit de inboedel die jij en je ex partner niet willen hebben worden doorgaans afgevoerd. Daarbij maakt de ontruimer een selectie. Vaak gaan er nog goede spullen naar een opkoper toe terwijl de defecte spullen en kapotte meubels naar het grofvuil gaan. Deze spullen zullen dan met een container worden afgevoerd terwijl de spullen voor de opkoper in een bakwagen worden geladen.

 

Een ontruiming bij een uitzetting

Wanneer er sprake is van een aanzienlijke achterstand bij de betaling van huur of hypotheek zal de woning eveneens worden ontruimd. Dit is een ontruiming die nog wat geforceerder verloopt. De woning zal in dat geval zonder toestemming en zonder medewerking van jou als bewoner worden uitgevoerd. In dit geval zal het ontruimingsbedrijf jou eerst de kans geven om een aantal persoonlijke zaken zoals paspoorten, ID kaarten en contant geld uit het huis te halen. Daarna wordt de woning ontruimd waarbij al jouw spullen in een opslag worden geplaatst. Die opslag betaal je uiteindelijk zelf. Het is aan jou om te zien of je deze spullen nog komt ophalen. Over het algemeen heb je een termijn van een tot een paar maanden om jouw berging leeg te halen voor men de inhoud weggooit naar het grofvuil.

 

Een ontruiming door een kringloopwinkel

Naast een specifiek ontruimingsbedrijf kan je er ook voor kiezen om een kringloopwinkel in te schakelen om jouw ontruiming uit te voeren. In dit geval wordt er door de kringloopwinkel een selectie gemaakt van jouw inboedel. Daarbij kijkt men heel goed vooraf welke spullen men wil hebben voor in de winkel. Deze worden tijdens de ontruiming met een bakwagen opgehaald. De spullen die men niet wil overnemen laadt men over in een container die later naar het grofvuil wordt gebracht. Op deze manier gaat men op een verantwoorde manier met jouw inboedel om en zorg je niet voor een nodeloze bijdrage aan de afvalberg in ons land. Deze methode zal doorgaans ook een lager prijskaartje hebben dan die van een standaard ontruimingsbedrijf.

 

Ga niet teveel betalen

Een ontruiming kan behoorlijk in de papieren lopen. Vraag dan ook eerst offertes op voor je een ontruimingsbedrijf inschakelt. Op deze manier vergelijk je de prijzen van de verschillende componenten voor je een bedrijf in de arm neemt. Jouw besparing

kan op deze manier behoorlijk oplopen.